jueves, 5 de enero de 2012

El semàfor

Bon ditardanit!

Fa dies que no escric res per aquí i avui iniciaré una nova secció, el semàfor! (Si, idea super original!). Avui en format basquet NBA.

Verd

Ricky Rubio


Quina gran irrupció a la NBA, no esta deixant a ningú indiferent, esta fent exactament allò que esperaven els Timberwolves. I a que es degut aquest canvi respecte les últimes temporades al Barça? Crec que l'origen de tot això esta al mundial de 2010, on se li van fer critiques ferotges totalment desmesurades i fora de context.
Tot va començar per la lesió de Calderon i la trucada d'última hora al vigatà Raúl Lopez, un jugador molt per sota del nivell d'una selecció que vol lluitar per l'or en un mundial. Se li va exigir que es poses l'equip a l'esquena quan hi havien altres jugador molt veterans i molt millor que no van saber o no van voler el pas de tirar-se l'equip a l'esquen. No li pots demanar a un noi de 20 anys que sigui l'únic base de l'equip i pretendre que ell porti tot el pes de l'equip. L'equip va fracassar i tot ho va acabar rebent ell.

Ara a l'NBA amb un equip perfecte per al seu estil de joc. Esta agafant molta responsabilitat i molta confiança, i esta començant a recordar al millor Ricky vist a la Penya. Un inici immillorable per ell.

Groc

Els germans Gasol


Que dir dels germans Gasol, dos dels millors jugadors catalans de la historia i també un dels millors europeus que han jugat a l'NBA. Estan tenint un inici de temporada bastant irregular, alternant bones actuacions amb altres bastant fluixes. En Pau es normal que no estigui aportant després del seu mals Playoffs i de l'intent frustrat de traspàs de fa unes setmanes. També influeix tots els pals que esta rebent de la premsa americana.
En Marc esta patint les conseqüències de jugar en un equip que té jugadors que necessiten una pilota per ells sols. Durant els últims playoffs van demostrar que poden arribar a jugar com un equip, però sembla que el retorn de Rudy Gay no els hi esta sentint gens bé i han tornat els vicis de les anteriors temporades.

Vermell

Rudy Fernandez


Primer de tot dir que es un gran jugador de basquetbol i crec que es totalment capaç de trobar el seu lloc a la NBA tal i com ha demostrat el temps que ha estat liderant al Madrid a l'ACB, però no l'ha sabut trobar o no ha volgut trobar-lo.
A l'NBA s'ha limitat a fer d'especialista des de la línia de 3, no sé si ha sigut per la falta de confiança que ha rebut dels entrenadors que ha tingut o ha sigut ell que no ha trobat el joc a fer.
La meva opinió es que es un jugador que vol ser el centre de l'equip i que la resta equip sàpiga que ell es el líder i que es el jugador més important de l'equip. En canvi a la selecció ha demostrat que pot ser un gran jugador d'equip, però no es la situació on ell es troba còmode.

Fins aquí el primer semàfor sobre els catalans de l'NBA.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario